استرس یکی از چالشهای رایج در زندگی مدرن است که میتواند تأثیرات منفی بر سلامت جسمی و روانی افراد بگذارد. استرس باعث ایجاد مشکلاتی در ذهن و بدن میشود که اکثر افراد کموبیش با آن آشنا هستند. در کوتاهمدت، علائمی همچون تپش قلب، نگرانی، تعریق، بیقراری و عدم تمرکز را به همراه دارد و در درازمدت منجر به افت سیستم ایمنی و افزایش استعداد ابتلا به انواع بیماریها میشود. در مبحث جداگانهای به این موضوع خواهیم پرداخت. بنابراین، مدیریت استرس در بحث سلامتی از جایگاه ویژهای برخوردار است.
در قدم اول، بهتر است فرد با موضوع مدیریت فردی و سبک زندگی آشنا شود. در حین آموزش این مباحث، تا حدی میزان استرس روزانه کاهش پیدا خواهد کرد، چراکه شناخت، آگاهی و تغییر نگرش آرامش و افزایش وسعت دید را به همراه دارد.
امروزه، در اکثر علوم مرتبط با سلامت ذهن و روان، نوروساینس (Neuroscience) جایگاه ویژهای را به خود اختصاص داده است. تا چند سال پیش، صرفاً بر مثبتاندیشی و مشاوره تأکید میشد، اما امروزه با شناخت بیشتر زیرساختهای مغزی، آگاهی بیشتری از کارکرد ذهن به دست آمده است و میتوان از این طریق به بهبود حال عمومی، افزایش حس خوب، ایجاد نشاط و در نهایت کاهش استرس کمک کرد. راهکارهای قبلی صرفاً بر کاهش استرس تمرکز داشتند، درحالیکه امروزه معتقدند با آموزش تمرینات ذهنی و کنترل احساسات، استرس بهتدریج از بین خواهد رفت.
اگرچه این مسیر نیازمند صبوری، تلاش و پشتکار است، اما فواید بسیاری به همراه داشته و بر تمام ابعاد زندگی فرد تأثیرگذار خواهد بود. از جمله این علوم میتوان به یوگا، تمرینات تنفسی، تکنیکهای مدیریت ذهن همچون NLP، EFT، مدیتیشن و... اشاره کرد. همچنین، حفظ تعادل بین کار و زندگی شخصی، خواب کافی و تغذیه سالم نیز نقش مهمی در کاهش استرس ایفا میکنند.
در مباحث بعدی، به بررسی این علوم خواهیم پرداخت.
هر آگاهی، برکاتی را به همراه دارد. باشد که این شناخت، زندگی تکتک ما را روشنتر کند.
دیدگاه خود را بنویسید